Борисов: Изпълняваме поетите ангажименти по Законите за хората с увреждания

Премиерът Бойко Борисов на учебния полигон "Ново село" край Сливен, където наблюдава демонстрации на военното учение "Тракийския меч 2018".
Снимка: БГНЕС

Министър-председателят Бойко Борисов днес отказа да коментира исканата оставка на вицепремиера Валери Симеонов от протестиращите майки на деца с увреждания, но заяви, че поетите ангажименти се изпълняват. Той акцентира на приетите днес на първо четене Закони за хората с увреждания и този за Личната помощ, в които се предвижда още 150 милиона допълнителна финансова помощ.

Премиерът бе на военния полигон Ново село край Сливен, за да наблюдава многонационалното учение „Тракийски меч 2018“.

Премиерът Борисов коментира темата с продължаващите протести на майките и варианта социалният министър отново да оглави Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси към Министерски съвет:

"Ние искахме миналата сряда, когато приемахме и нямаше още този скандал, който се случи, да е по-високо нивото, дето се вика, да се върши повече работа, но мисля, че и сега всички трябва да са спокойни, да се поуспокоят. Аз в рамките на демокрацията не мога да кажа никой да не протестира и като ангажимент това, което приеха Министерски съвет и парламента, е изпълнено в пълен обем, в пъти повече, отколкото по време на управлението на БСП", каза Борисов.

Министър-председателят даде висока оценка на многонационалното учение на силите за специални операции и съобщи, че ще бъде направена промяна в Закона за въоръжените сили, с който силите за специални операции да имат единно командване.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!