МК отваря офертите за изработване на проект за ремонт на Концертна зала - Пловдив

Аида - Държавна опера - Пловдив
Снимка: С.Манолова

В Министерството на културата (МК) днес отварят ценовите оферти на участниците в обществената поръчка за изработване на инвестиционен проект за основен ремонт на Концертна зала - Пловдив.

Рушащата се зала, която се намира в сградата на бившия партиен дом е затворена за концерти от почти една година, а процедурите за началото на реконструкцията се бавят от месеци. В този период общинският съвет обсъди и идеята на мястото на партийния дом да има опера по предложение на фондацията "Дом за пловдивската опера". Затова кметът Иван Тотев ще предложи на Министерството на културата, проектът за залата да бъде разширен:

"Което означава да проектират съществуващата държавна собственост, която те имат в момента, но и да направят идейна разработка и за територии, които в момента са общински. Това означава отзад паркинга, който е, включително да направят идейна разработка, евентуално на мястото на партийния дом. Сега е моментът, тъй като не може сега да имаме примерно проект за концертна зала и отделно да имаме дружество, което прави конкурс за операта, така че ние ще дадем, включително ако искат от нас и писмено становище и решение на общинския съвет, за да позволим да се направи идейна разработка на нашата територия", каза кметът Тотев. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!