Какво накара Димитър Игнатов и Иван Матев да станат независими кандидати за депутати

Снимка: БГНЕС


Реших да съм независим кандидат за депутат, защото аз съм обществено ангажиран човек и ми се иска да дам от младостта и енергията си на идеята за промяна към по-добър живот в България. Това заяви в интервю за предаването "12+3" на програма "Хоризонт" Димитър Игнатов. Той е на 32 години и е от Плевенския избирателен район, има бакалавърска степен по "Бизнес администрация" и към момента работи в частна холандска компания, в която управлява транспорта и логистиката:
 

Видя се, че с коментари в социалните мрежи няма да стане, освен това се видя, че определено трябват нови лица на системата, тъй като старите лица нямат желание за промяна, те не носят промяната в себе си и не я искат, въпреки че ни я обещават. Това, което виждам като водачи на листите, не ми прилича на нови лица, въпреки че партиите заявяват идеи за обновяване на листите.

Актьорът Иван Матев, по-известен като Супер Любо, също се кандидатира на предстоящите парламентарни избори като независим кандидат за депутат. Той е от Старозагорски избирател район. За "Хоризонт" той каза:

Аз никога не съм харесвал политиката и никога не съм се интересувал от идеята да бъда част от нея, просто наблюдавах какво се случва. Жена ми е юрист и ми каза, че всеки може да се кандидатира, не е задължително да си подкрепен от партия. Разбрах, че 11 лева от моите пари, когато гласувам за партия, отиват в нейната касичка директно. Някои партии получават по 30-40 милиона на година, а в същото време плащаме за лечението на тежко болни деца и хора, които умират. Това ме накара да стана независим кандидат за депутат.

Той допълни, че по отношение на финансиране на кампанията разчита единствено на ентусиазма си:

До този момент кампанията ми струва около 500-600 лева. Това са мои лични пари, не са ми дадени от някой друг.

Целите интервюта с Димитър Игнатов и Иван Матев можете да чуете от звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!