Бойко Борисов оглавява преговорите за съставяне на правителство

Бойко Борисов оглавява преговорите за съставяне на правителство. Това съобщиха от ГЕРБ. Бойко Борисов ще бъде премиер, това каза бившият финансов министър от ГЕРБ Владислав Горанов , след като в централата на партията са били обсъдени управленските..

публикувано на 03.04.17 в 14:30

"За" и "против" двойното гражданство – измерения на политическата му употреба

Проблемът е не очевиден, а очеваден за българското общество и е свързан с опита за вмешателство във вътрешните работи на България. АБВ има ясна и последователна позиция и ще инициира разговори и подписка за решение на въпроса с двойното гражданство. Това..

публикувано на 03.04.17 в 13:05

Крум Зарков: Няма вариант за коалиция между БСП и ГЕРБ

Крум Зарков , новоизбран депутат и член на Изпълнителното бюро на БСП, коментира в "Преди всички" възможностите за ново правителство. Засега говорят повече анализатори, отколкото основните действащи лица. Очакваме решенията на най-голямата..

публикувано на 03.04.17 в 08:15

Орлин Спасов: Законодателят трябва да третира социалните мрежи като медийна среда

Крайно време е законодателят да започне да третира фейсбук и другите социални мрежи не като платформи, много различни от медиите, а като медийна среда. Това мнение изрази в предаването "Неделя 150" доц. Орлин Спасов, преподавател по журналистика, който е..

публикувано на 02.04.17 в 14:00

"Движение Да, България" вече е в регистъра на партиите

"Движение Да, България” вече е вписано в регистъра на партиите, съобщиха от формацията на бившия правосъден министър Христо Иванов.  Софийският градски съд регистрира движението като политическа партия още на 30-и януари. Серия от жалби обаче попречи на..

публикувано на 31.03.17 в 17:42
Корнелия Нинова

БСП анализира изборните резултати и чертае стратегия за 44-ото НС

Националният съвет на БСП обсъжда резултатите от изборите и очертава целите на парламентарната група в 44-ото Народно събрание. Заседанието на националния съвет на БСП започна с приемане на декларация срещу поскъпването на природния газ във второто..

публикувано на 31.03.17 в 15:55

И ДПС сезира главния прокурор за граничните блокади на патриотите

И от ДПС сезираха главния прокурор Сотир Цацаров заради блокадата на патриотичните партии на границата с Турция преди изборите.  Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ настоява за извършване на проверка и образуване на досъдебно производство при..

публикувано на 31.03.17 в 15:16
Веселин Марешки

Марешки: Можем да участваме в управлението само ако си носим отговорността, няма как да бъдем подкрепяща партия

Партия "Воля" е единствената в център-дясно в новия парламент. Това изтъкна лидерът  Веселин Марешки в предаването "Преди всички" по "Хоризонт". Той обясни и твърдението си за "сакралност" в числото 107: Това е знак от съдбата – всички..

публикувано на 31.03.17 в 12:46

Л. Аламанов: ГЕРБ проведе кампания по учебник, БСП се уплаши от левите им послания и отиде твърде вляво

В настоящата предизборна кампания направи впечатление, че ГЕРБ и лично г-н Борисов си бяха взели поука от това, което се случи по време на президентската кампания и сякаш точка по точка си бяха направили внимателен анализ защо тогава загубиха, и сега..

публикувано на 31.03.17 в 12:00

Следизборна равносметка от Стара Загора

След окончателното преразпределение на гласовете 11-ият народен представител в парламента от 27-и избирателен район ще бъде  Кръстина Таскова  от партия "Воля", въпреки че формацията спечели под 4 на сто подкрепа там. В Старозагорски избирателен район..

публикувано на 31.03.17 в 11:26
Ибрахим Карахасан -Чънар

Ибрахим Карахасан-Чънар: Местан беше предаден от своите хора

ДОСТ имаха шанс, но той беше проигран. Причините бяха и в България, и в Турция, където броят на секциите беше драстично намален. Това каза за предаването "Преди всички" по "Хоризонт" историкът, изследовател и писател  Ибрахим Карахасан-Чънар . Следя..

публикувано на 31.03.17 в 10:10

Георги Лозанов: Социологическите данни в деня на изборите трябва да бъдат равнопоставено достъпни в интернет

Социологическите данни в деня на изборите трябва да бъдат равнопоставено достъпни в интернет, заяви в предаването "Преди всички" бившият председател на Съвета за електронни медии  доц. Георги Лозанов .  Трябва да се помисли за ролята на социологията...

публикувано на 31.03.17 в 10:00

Националният съвет на БСП анализира резултатите от парламентарните избори

БСП анализира днес резултатите от проведените парламентарни избори на заседание на Националния съвет на партията. Очаква се да бъдат набелязани и целите на парламентарната група на "БСП за България" в 44-тото Народно събрание.  На пленума ще се обсъждат..

публикувано на 31.03.17 в 07:50
Томислав Дончев

Томислав Дончев: Водят се разговори, а не преговори за ново правителство

В момента се водят разговори, а не преговори за ново правителство . Това заяви Томислав Дончев от ГЕРБ:  Разговори е нормално да има. Когато има преговори, ще знаят. И както е обичайно, преди три години, когато имаше преговори, ще имате възможност..

публикувано на 30.03.17 в 16:22

Прокуратурата проверява дали блокадите на границата са престъпление срещу избирателните права

Прокуратурата започва проверка след протестите на границата.   Прокуратурата проверява дали блокадите по българско-турската граница преди изборите са престъпление срещу избирателните права. Проверката се прави от прокурори от Софийската градска..

публикувано на 30.03.17 в 15:34

"Обединени патриоти" и "Воля" ще държат на свои министри при преговорите за правителство

От ГЕРБ още не са отправили покана към други формации за преговори за съставяне на кабинет.  От коалиция "Обединени патриоти" и партия "Воля" на бизнесмена Веселин Марешки вече са категорични, че ако им бъде отправено предложение да подкрепят ново..

публикувано на 30.03.17 в 15:34

Людмил Георгиев: Битката срещу ДОСТ на Ердоган я спечелиха Доган и ДПС

Много отдавна в България изборите са борба за служба, за работа. Не са борба на идеи и конкурентни личности. Това каза в интервю за предаването "12+3" проф. Людмил Георгиев, преподавател в Софийския университет "Св. Климент Охридски": За съжаление..

публикувано на 30.03.17 в 14:18
Георги Кадиев

Георги Кадиев: Изборите произведоха повече от същото

Тези избори не донесоха нищо ново, освен да препотвърдят статуквото. Перспективата е слабо, компромисно правителство. Мнението е на Георги Кадиев, лидер на партия „Нормална държава“, който на изборите се яви като независим депутат и спечели 2 270..

публикувано на 30.03.17 в 13:41

Велизар Енчев: ГЕРБ и Патриотите ще се споразумеят

Коалиция ГЕРБ - БСП е абсолютно невъзможна, тя е неморална, но коалиция ГЕРБ - ПФ е неморална, но възможна. Тази позиция изрази в предаването "12+3" Велизар Енчев, независим кандидат за народен представител, оглавяващ Движение за радикална промяна..

публикувано на 30.03.17 в 13:29

Славчо Атанасов: ГЕРБ не може да управлява самостоятелно в тази сложна обстановка

Преговори за бъдещото правителство още няма, те ще се състоят най-вероятно през другата седмица. Нямам информация докато лидерите на ГЕРБ са в Малта някой да преговаря с БСП. Това каза в интервю за "Хоризонт" и предаването "12+3" Славчо Атанасов,..

публикувано на 30.03.17 в 13:26