Последен ден на предизборната кампания


19 партии и коалиции ще се борят за гласовете на избирателите от района на Кърджали в неделя. Всъщност битката започна далеч преди началото на кампанията и тя е насочена към фрагмент от населението, който до скоро гласуваше анблок за определена политическа сила. Сега обаче на сцената се пови друга партия, която също претендира за тези гласове. Както казва известен местен анализатор – С това се обясняват и автобусите от Турция, и агитацията на турски, и пряката ангажираност на властите в южната ни съседка. Георги Кулов е журналист от Кърджали, който от години следи политическата ситуация в района:

Вместо да има опит да се представят ясни програми за решаване на големите проблеми на българското общество като мизерията, като ниските доходи, като корупцията, се развя знамето на патриотизма, като се търсеше врага отвън – нещо, което е характерно за кампания отпреди 30 години. Този път видяхме, че разделът между избирателите в Кърджали е между тези, които са патриоти, и тези, които са по-малко патриоти.

Ето какво казват и гражданите на Ямбол:

Всеки агитира, има агитационни материали. Всеки обещава, но какво ще стане не се знае.

Никой не е идвал да ме агитира. Преди години имаше повече агитация по квартали, пенсионерски клубове, сега само децата разнасят някакви листчета, закачат по вратите и това е - коментират жители на Ямбол.

В звуковия файл можете да чуете целите репортажи на Валя Апостолова и Даниела Костова.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!