Около 14 000 полицаи ще се грижат за реда в изборния ден

Снимка: БГНЕС

Близо 14 000 полицаи ще се грижат за реда в изборния ден. Специални мерки полицията в София взема за футболната среща между България и Холандия в събота вечерта. 

От МВР уточниха, че у нас ще има 12 294 секции и 184 подвижни места за гласуване и още 254 временни секции. И днес продължава раздаването на изборните материали към общините. Това става под контрола на полицията. Тази вечер изборните материали, които не са раздадени, остават под контрол на МВР. Тодор Гребенаров, заместник-директор на Главна дирекция "Национална полиция":

Общо 14 000 служители от Министерството на вътрешните работи пряко ще бъдат ангажирани в охраната на изборните места и секции за разпределяне, както следва. Изборните места са 7319. Секциите са 12 294, като допълнително има 184 подвижни секции и 254 временни секции, от които 23 секции са в местата за лишаване от свобода и 231 секции са в лечебни заведения, в домове за стари хора. По време на предизборните прояви в едномесечен срок служителите са участвали в 1119 мероприятия, като не са допуснати нарушения на обществения ред. Служителите стоят извън помещенията или сградите, където ще се гласува, като единствено оказват съдействие на председателите на секционните избирателни комисии.

В звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Николай Христов.