14 хиляди полицаи са мобилизирани за изборния ден

| обновено на 26.03.17 в 09:01

Изборният ден протича нормално, без инциденти, които да пречат на гласуването до момента. Общо 14 хиляди полицаи ще се грижат за реда и сигурността в изборния ден.

Към 7 часа днес секционните помещения и съдържащите се в тях материали са предадени на районните избирателни комисии и на секционните избирателни комисии.

За осигуряване на охраната на изборните секции са ангажирани 2360 полицаи от СДВР, както и служители на жандармерията, които отговарят за реда и спокойствието в София.

Звената за български документи за самоличност в областните управления на МВР ще работят от 8.30 до 19 часа и ще издават в днешният ден удостоверения на хора, които са с изгубен, с откраднат или повреден личен документ, за да могат да упражнят правото си на глас в изборният ден.

От МВР обявиха, че са взети всички необходими мерки, за да не се допуснат напрежение и инциденти в деня на изборите. Специално внимание ще бъде обърнато на рисковите региони у нас. Служителите на полицията ще се намесват само ако са сезирани от председателите на избирателни комисии. Комисар Тодор Гребенаров – заместник-директор на Националната полиция, каза:

Служителите стоят извън помещенията или сградите, където се гласува, като единствено оказват съдействие на председателите на секционни избирателни комисии при тяхно поискване, при евентуално нарушение на обществен ред, и нещо, което може да бъде пречка за провеждане и нормалното протичане на изборите.

От МВР припомнят, че в изборните помещения няма да бъдат допускани въоръжени хора, както и хора, носещи предмети, опасни за живота и здравето на гласуващите.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!