Автобусите от Турция, които пристигат в Хасково, днес са по-малко

Снимка: БГНЕС

В Хасково пристигат автобуси от Турция, но те са много по-малко на брой от това, което беше през седмицата. Вчера през деня са преминали около 35 автобуса през граничния пункт "Капитан Андреево", снощи и тази сутрин – близо 50. Половината от тях са от редовни линии, които пътуват целогодишно.

Тези, които пристигнаха тази сутрин на хасковската автогара, са предимно от Измир. Хората обясниха, че ще посетят свои родини, но не отрекоха,че ще гласуват. Голяма част от тях знаят за коя партия ще гласуват, а някои казаха, че ще разберат от свои близки и познати за кого да пуснат бюлетината.

Има сигнал от застъпници, които се опасяват, че в секциите има дълги списъци на заличен граждани, които са декларирали, че ще гласуват в чужбина. За разлика от други парламентарни избори, хората в тези списъци са много повече и ако се явят да гласуват, те трябва да бъдат допуснати и така може да се получи двоен вот.

Моето мнение е такова, че има хора, които са подали заявления да гласуват в друга държава, каза член на комисия в Хасково. Той обаче посочи, че евентуалното двойно гласуване няма как да бъде засечено от комисиите:

Няма как да стане, ние няма как да разберем. Би трябвало проверяващите да го направят това нещо.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!