Калоян Станев: Изборите в Бурса текат много бавно

Снимка: БГНЕС

Изборният процес в Бурса тече много бавно и много хора там няма да успеят да гласуват. Това каза в предаването "Нещо повече" Калоян Станев, наблюдател от Българския Хелзинкски комитет:

Като цяло изборният процес в Бурса тече много бавно. Хората са много изнервени, на места няма никаква организация за това как те да изчакват реда си. Настава блъсканица, хора биват буквално избутани от стаите. Всичко това много силно затруднява целия процес. По мои изчисления около 50 души на час успяват да гласуват, което е крайно малко предвид многото гласоподаватели. Новото изискване на Централната избирателна комисия заявленията на хора, които не са вписани в избирателните списъци, да бъдат попълвани и подписвания в самото помещение много затруднява избирателите, много затруднява и целият процес се забавя.


Преди обед бях в една от секциите в квартал "Йълдъръм". Там също беше спрян изборният процес за малко време, за около 10 минути, тъй като хора нахълтаха, около 20-ина души влязоха в изборното помещение и секционната избирателна комисия реши да спре процеса.

Но напрежението е огромно. Хората чакат от 7.00 часа сутринта и все още не са успели да гласуват и по всички личи, че много хора няма да успеят да упражнят правото си на глас.