Янко Янков: На България е необходимо правителство на националното спасение

Снимка: БГНЕС

Незначителните щети, които ще получим от агресивната кампания на ДОСТ, ще бъдат компенсирани от разбирането, че ДПС е важна и национално отговорна партия за България, която не е правила компромиси с националните интереси на страната. Този коментар на изборните резултати направи пред "Хоризонт" Янко Янков от Движението за права и свободи. Запитан под каква форма Движението би участвало в следващо управление, той посочи:

В предизборната кампания заявихме, че наша цел и отговорност е в максимална степен да реализираме записаното в предизборната програма. В следващите години и парламенти на България едва ли ще е възможно една партия да реализира програмата си сама, защото политическото пространство ще бъде все по-раздробено. Как това ще стане, е въпрос на реалност в следващия парламент и на комуникация с останалите политически сили. 

Все повече се инвестира в политическо противопоставяне, смята Янков.

Сега на България е нужно правителство на националното спасение. Считаме, че сме една от най-патриотичните партии и че патриотизмът трябва да обединява, а не да разединява, отбеляза още той.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!