Джамбазки: Честното отношение към нашите поддръжници не е да ги караме да гласуват за когото и да било

Снимка: БГНЕС

Резултатът е такъв, какъвто е. Поздравявам всички български родолюбци, които ни подкрепиха. Разчитам в техния глас задължението да се търси работа с всички останали български партии в посока на интереса на българските граждани. Фактът е, че на предишни парламентарни избори ние и "Атака" поотделно се борихме за влизане в Народното събрание, а сега имаме видимата възможност да бъдем трета политическа сила. Това каза за "Хоризонт" Ангел Джамбазки от Обединени патриоти.

Тогава да видим вече, преброявайки резултатите, кой ще е на трето място. За нас е символично и знаково да бъдем трети и се надявам българският избирател да ни е отредил тази позиция. Казвам да бъдем трети, да бъдем пред ДПС. Това искам да кажа.

Джамбазки беше категоричен, че Обединените патриоти няма да участват в управление с ДПС и ДОСТ дори ако движението само подкрепя политики на кабинета, както ПФ в предишното правителство. 

Наше условие непреодолимо в разговорите с когото и да било, разбира се, с победителя на първо място, ще бъдат нещата, за които настояхме да не се разпуска предишното Народно събрание, а именно незабавно и видимо, не символично, повишаване на доходите, борбата с битовата и етническа престъпност, борбата с нелегалната миграция и съпротивата срещу турската заплаха. Видяхте една ясна, ярка, агресивна турска инвазия в нашите вътрешни работи, недопустима. Ако победителят в изборите е склонен да работим заедно по този начин, работим заедно. 

Патриотите не изключват възможна съвместна работа с партия "Воля" на Веселин Марешки.

Джамбазки изтъкна, че попълването на декларации в изборните секции в Турция е разбило един мит

Вие съгласен ли сте някой неграмотен, незнаещ една думичка на български език, да решава начина, по който да живеете. Това разби един мит! Разби мита за това, че избирателите в Турция формират свободно своята воля. Нищо подобно. Тези хора са заставяни, притискани, карани насила да гласуват.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!