Петър Москов: Десницата не си е взела поуката

Снимка: БГНЕС

Надеждата ни, че Реформаторският блок и "Глас народен" ще бъдат част от следващия парламент, е реална. Докарали сме го дотам, че 100 гласа могат да извадят или да задържат политическия ни съюз в парламента. Това каза говорителят на Блока Петър Москов пред "Хоризонт". Очевидно не сме си взели поуките, десницата трябва отново да започне по друг начин да формулира целите сиу категоричен бе Москов:

Защото ако ние влезем в парламента с 11 народни представители, вместо с 30, колкото бихме могли, ако всички бяхме заедно, това категорично ще даде по-слаби позиции. Тъканта на десницата, на истинската реформаторска общност, която е голямо малцинство, трябва да бъде преподредена и съхранена. Разделението по причини на амбиции - "мои, на други хора, или на трети", води до този резултат.

От страна на Реформаторския блок по време на кампанията нямаше нито една дума за партия от десницата, защото за нас е ясно, че основният противник на тези избори всъщност е БСП, подчерта още Москов.

Запитан в следващия парламент освен БСП ще има ли други "забранени" за разговори партии за съставяне на нов кабинет, Петър Москов заяви:

Да - ДПС, което винаги е корпоративната част от управлението на левицата.

Не мога да определя какво представлява партията на г-н Марешки и не го казвам от куртоазия. Рано е да се определи за какво става въпрос, коментира още бившият здравен министър в отговор на уточняващ въпрос какво е отношението на РБ към партия "Воля" като евентуален съюзник.

Цялото интервю слушайте в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!