Корнелия Нинова: Няма да участваме в разговори за коалиция с ГЕРБ

Снимка: БГНЕС

Ако бъдем поканени от ГЕРБ  за разговори и за коалиция, няма да участваме в такава! Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след заседание на Изпълнителното бюро на БСП заради резултатите от предсрочните избори. Прогнозите на социологическите агенции отреждат второто място на коалиция „БСП за България“:

В политиката има принципни неща. Ние сме заявявали в кампания, а и по принцип, че програмите ни са сериозно различни, че ние сме алтернатива на ГЕРБ и че искаме промяната на статуквото! Ако бъдем поканени, голяма коалиция между нас не е възможна! Ако те не успеят да съставят кабинет и на нас ни бъде връчен мандат, ние ще опитаме да направим правителство на България в името на нейната стабилност и на предстоящото председателство на Европейския съюз.

Когато бъдат готови окончателно резултатите, ще дадем пресконференция, на която с удоволствие ще отговорим на всички вече конкретни въпроси.

Нинова отчете, че партията е удвоила резултата си спрямо парламентарните избори през 2014-а година. Тя увери, че промяната е процес и заяви:Преди една година по това време имахме 10 процента подкрепа. Сега сме около 30. Чакаме окончателните резултати. Потвърждаваме резултата на президента Радев на първи тур, когато се брои партийния вот. Това доказва, че сме на прав път и продължаваме да работим за промяната.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!