Е. Михайлов: Независимо дали ДОСТ влиза в НС, ще обжалваме резултатите от тези избори

Евгений Михайлов
Снимка: БГНЕС

Нещо голямо се случи последния месец - постави се основата на създаване на едно движение, което да реабилитира това, което в началото на 90-те години ни отнеха, когато беше създаден изкуственият етнически модел в създадената от Държавна сигурност и от КГБ партия ДПС. Това каза за „Хоризонт“ Евгений Михайлов – кандидат за депутат от коалиция ДОСТ:

Независимо дали обединение ДОСТ влиза, или не в Народното събрание, ние ще обжалваме резултатите от тези избори, защото беше извършено драстично нарушение на Конституцията. Особено в последната седмица всички държавни институции като една - правителство, президент, прокуратура, органи на реда - се хвърлиха да бранят монопола на сараите на Доган. 

Поне 15 – 20 000 души са били възпрепятствани да гласуват, категоричен е той, заради блокадите по границата, заяви Михайлов:

Гледали сме по телевизията кадрите от границата, когато ръководителите на две партии, претендиращи да са български патриоти, ритаха и блъскаха възрастни хора, които минаваха пеша границата, понеже автобусите бяха спряни! В момента гледаме повторение на картините от Възродителния процес, от лятото на 1989-а година, когато тези хора насила бяха изгонени от родината си. Сега, когато те, за да упражнят конституционното си право, се връщат в родината си, те не бяха допуснати.

Има нарушение на член 167 от Наказателния кодекс, който предвижда от 1 до 3 години затвор за този, който възпрепятства някой друг да упражни правото си на глас. Следващият член предвижда от 1 до 9 години затвор за този, който организира такива групи, които възпрепятстват правото на глас. За тези нарушения са подадени жалби. Подадени са жалби и пред ОССЕ. Ще бъдат подадени жалби и до европейските институции. Тези жалби вече са в европейските институции. Целият свят и цяла Европа гледа ужасена картините от България и мен ме е срам, че през 2017-а година ние по този начин можем да се покажем пред света. 

Промяната на правилата, според които ЦИК не признава предварително попълнените декларации в секциите в чужбина също е нарушение на Конституцията, защото никъде в  Конституцията няма изискване за образователен ценз, подчерта той и намекна, че мнозинството от хората в махалите в България, чиито гласове са били купени, също не могат да си напишат декларацията. Михайлов изтъкна, че сред водачи на листите на националистите са лидери на движение "Русофили". 

Като резултат от това, в момента в българския парламент се очертава едно ясно евроазийско мнозинство от БСП, "Обединени патриоти" и ДПС. Всички те, които заявяват привързаността си към политиката на Москва, които искат сваляне на санкциите срещу Русия, наложени заради окупацията и анексията на Крим. Всички тези хора искат България да излезе от Европейския съюз…

За един месец никой не каза нищо за Пеевски, за Доган, за „Ментата“, за „обръчите от фирми“, заяви Михайлов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!