Мария Стоянова: Нарушенията, установени от СЕМ на изборите, са пренебрежимо малки

Председателят на СЕМ определи като едно от най-големите предизвикателства пред институциите предизборен клип на ДОСТ

Снимка: Ани Петрова, БНР
Само 10 са потвърдените нарушения в медиите по време на предизборната кампания, които е установил СЕМ. Това съобщи в предаването "Хоризонт до обед" председателят на медийния регулатор Мария Стоянова, която определи кампанията като активна и динамична. Стоянова допълни:
Във вчерашния ден също така констатирахме по две от медиите неправомерна предизборна агитация. Нарушенията са пренебрежимо малки, в сравнение дори с миналите президентски избори. Усилията, които положихме още преди кампанията, за която се подготвихме като сектор, дават резултат, отбеляза Стоянова.
Председателят на СЕМ определи като едно от най-големите предизвикателства пред институциите предизборен клип на формацията "ДОСТ", в който се вижда турският посланик у нас:
Той беше смущаващ и заради показването на чешмата "Тюркян" в Кърджалийско, откъдето стартира кампанията си една друга партия, другото - турскоезичната музика, която звучеше върху кадри на облечени в шопски носии. Тези предизвикателства носеха в себе си един заряд, който рискуваше да хвърли сянка върху цялата кампания.
Мария Стоянова изрази задоволство, че в това отношение СЕМ, ЦИК и външното министерство са показали институционална решителност за нулева толерантност към подобен тип прояви.