Независимят кандидат за депутат Иван Матев: Обмислям нов политически проект

Снимка: БГНЕС

Не съм разочарован от това, че в Народното събрание не влиза нито един независим кандидат, защото много хора ми пишат и заявяват, че ще се кандидатират. Това е пълен успех на моята кауза. Това каза за предаването „12+3“ по „Хоризонт“ Иван Матев, независим кандидат за депутат, събрал над 570 гласа или 0,3% от подадените в 27-и МИР. Той обясни резултатите от изборите така:

Чух много неща по улиците. Обясних си го с това, че хората не отидоха до урните. Първо, аз не ги бях информирал достатъчно, нямах много време, за да наложа лицето си и т. н. Хората не отидоха до урните и то с една единствена мисъл в главата - "Няма за кого". Аз така си го обяснявам. Второто е традиционните ни изборни измами. Третото е моделът "Левски" - ЦСКА, както аз го наричам - гласуваме за синьо или за червено. За да не са едните, гласуваме за другите, което аз нарекох "модел Алцхаймер", тоест ние забравихме, че и едните, и другите не ни доведоха до нищо добро, но продължаваме да гласуваме по инерция за тях, което е тъжно, за съжаление.

Според Матев избирателният закон има много несъвършенства и спешно трябва да се въведе Закона за мажоритарния вот. Той допълни, че обмисля нов проект:

Изначално казах, че не ми се занимава с политика в този живот, но много хора ме натискат да вляза, тоест мои приятели, роднини, хората, които са гласували за мен - също. Казват: "Не, не. Ти трябва да продължиш да опитваш. Това е едно добро начало. Това е перфектна първа крачка! Даже много успя за това малко време!". В момента мисля за един бъдещ политически проект, евентуален, но още не съм сигурен.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!