Людмил Георгиев: Битката срещу ДОСТ на Ердоган я спечелиха Доган и ДПС

Снимка: БГНЕС
Много отдавна в България изборите са борба за служба, за работа. Не са борба на идеи и конкурентни личности. Това каза в интервю за предаването "12+3" проф. Людмил Георгиев, преподавател в Софийския университет "Св. Климент Охридски":

За съжаление анализатори и коментатори от жълтите павета не са наясно с реалността, с голата истина. Всеки се бори не толкова за партията и нейните идеи, колкото за това, че чрез властта може да осигури препитание за себе си и семейството си. Който е по-силен и осигурява работа и препитание – печели. Няма никаква борба на идеи. Още по-малко ляво – дясно. Това са величини и хоризонти, които са незабележими, за съжаление, за оскотелия български начин на живот.

Според проф. Георгиев най-нормалната практика за честни избори би била регистрация преди изборите:

Нали не смятате, че в България има 6 милиона и 800 хиляди избиратели? Злите езици говорят, че между 500 и 800 хиляди са мъртвите души. Нали знаете какво може да стане с техните уж гласове. Каквато искате фалшификация - такава.

За т.нар. "градска десница" изборите бяха ритуално самоубийство, пред всички, коментира още Людмил Георгиев. Той допълни, че там нещата опират до това кой да е вождът и учителят.

Относно представянето на ДОСТ на изборите той посочи:

Сега различни патриоти се тупат в гърдите, че те са спечелили битката. Всъщност битката срещу ДОСТ на Реджеп Ердоган я спечелиха Ахмед Доган и ДПС. За пореден път решиха национална задача. Ако финансовата и всякаква друга подкрепа на Ердоган спре, ДОСТ отива на бунището. 

Не виждам как ДОСТ може да измести ДПС. Българските турци са кемалистки, не османистки настроени хора, заяви още проф. Георгиев. По думите му, пътят за безпроблемни отношения с Турция минава през Кремъл.