БСП анализира изборните резултати и чертае стратегия за 44-ото НС

Корнелия Нинова
Снимка: БГНЕС

Националният съвет на БСП обсъжда резултатите от изборите и очертава целите на парламентарната група в 44-ото Народно събрание.

Заседанието на националния съвет на БСП започна с приемане на декларация срещу поскъпването на природния газ във второто полугодие на тази година. Според социалистите, това ще увеличи бедността и затова те се обявиха против непазарното  повишаване на цената. С декларация БСП призова Комисията за енергийно и водно регулиране да преразгледа решението си. Настоява се също така за персонална отговорност на редица лица, включително на бившия енергиен министър Теменужка Петкова и на настоящия Николай Павлов.Сергей Станишев

Според лидера на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев, БСП трябва да поеме водеща роля в европейския дневен ред на България и партията има достатъчно основание за самочувствие.

Станишев посочи, че голяма коалиция между БСП и ГЕРБ не е вариант и допълни, че няма натиск от страна на Брюксел, по-специално от ПЕС, за подобна коалиция.

Сергей Станишев смята, че за Европейската народна партия ще възникнат редица въпросителни при евентуално участие на патриотите в едно коалиционно управление с ГЕРБ.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!