Вашите сигнали остават "глухи" за институциите, сблъскали сте се с проблеми или пък сте станали свидетели на интересна история, която искате да разкажете.
Вече има как – на специална платформа в сайта на БНР очакваме вашите снимки, видеа и кратко описание.
Пишете ни на "Подай сигнал", а нашите репортери ще направят проверка и ще разкажат в ефира на БНР, ще го покажем във "Вашият сигнал" на сайта ни и в социалните мрежи.
Италианският специалитет известен под името "Пица Маргарита" навърши 125 години. А само италианската дума "пица" се оказва най-популярната в света. Историята твърди, че началника на трапезното обслужване на италианското кралско семейство Камило Гали поканил през юни 1899 година готвача Рафаеле Еспозито от пицарията "Бранди" в Неапол да приготви за кралица Маргерита Савойска някоя от своите пици в двореца "Каподимонте".
Типично за неаполския творчески дух, майсторът-готвач сътворил пица с нови съставки върху традиционно приготвеното за това ястие тесто. Той го гарнирал с домати, прясно сирене моцарела и босилек -продукти типични за неаполският край. Техните цветове зелено, бяло и червено представят италианския трибагреник и в случая символично изразяват с неаполското тесто за пица Обединението на Италия.
От там и името на това ново неаполско кулинарно творение "Пица Маргерита" в чест на италианската кралица! Тази пица е една от най-фамозните по света. В съвременните условия обаче, видът е едно, а вкусът не винаги е оптимален. Причината е в качеството на продуктите включително и чистия зехтин, които само неаполският почин успява да съхрани - уточнават от националната конфедерация на фермерите Колдирети