Вашите сигнали остават "глухи" за институциите, сблъскали сте се с проблеми или пък сте станали свидетели на интересна история, която искате да разкажете.

Вече има как – на специална платформа в сайта на БНР очакваме вашите снимки, видеа и кратко описание.

Пишете ни на "Подай сигнал", а нашите репортери ще направят проверка и ще разкажат в ефира на БНР, ще го покажем във "Вашият сигнал" на сайта ни и в социалните мрежи.

Председателят на ДАЗД ще глоби с хиляда лева директорката на 4-то помощно училище в София

Снимка: БГНЕС
Председателят на Държавната агенция за закрила на детето Ева Жечева ще глоби с хиляда лева директорката на 4-то помощно училище в София. Санкцията е в резултат на проверката, която Агенцията извърши в училището след сигнал от родители за упражнено насилие над дъщеря им Ана-Мария.

Назначената от председателя на ДАЗД комисия е установила, че са нарушени правата на детето. И още от констатациите след проверката: след подаването на сигнала от родителите директорът на училището е подценил ситуацията, недобра е организацията на работата в училището и липсва цялостно видеонаблюдение в учебното заведение.

Докладът с резултатите от извършената проверка ще бъде предоставен на министъра на образованието и науката за предприемане на действия по компетентност и на Софийска районна прокуратура предвид образуваното досъдебно производство.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!