Вашите сигнали остават "глухи" за институциите, сблъскали сте се с проблеми или пък сте станали свидетели на интересна история, която искате да разкажете.

Вече има как – на специална платформа в сайта на БНР очакваме вашите снимки, видеа и кратко описание.

Пишете ни на "Подай сигнал", а нашите репортери ще направят проверка и ще разкажат в ефира на БНР, ще го покажем във "Вашият сигнал" на сайта ни и в социалните мрежи.

Десислава Танева: Не виждам реални основания за протест против промените в Закона за защита на животните

Снимка: БГНЕС

Измененията в закона за защита на животните са направени с обществено обсъждане и подкрепени от най-големите и авторитетни международно признати неправителствени организации. Това заяви в Русе министърът на земеделието и храните Десислава Танева в отговор на организаторите на протести против прилагането на нов закон, който предвижда задължително чипиране на домашни кучета и котки:

Министър Танева и поясни, че според подготвените промени, ако стопаните откажат чипиране, на домашните им любимци, ще се забранява ваксината срещу бяс. Промяната е предвидена в Закона за защита на животните и в Закона за ветеринарно-медицинската дейност. Предвижда се поставянето на чипове на котки да стане задължително. С помощта на чиповете ще се намират изгубени животни или ще се установяват техните собственици. Целта на новата мярка е да бъде затегнат контролът над стопаните, изхвърлящи на улицата домашни животни.

Въз основа на този закон, ще представим за обществено обсъждане. Ние разбира се и изготвянето ще го направим в работна група заедно с тях и национална програма за овладяване на популацията от безстопанствени животни. Вече, освен кучета, включихме и котки. Това е проблем, знаете, от години. На практика не виждам по никакъв начин някакви реални основания за протест.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!