Вашите сигнали остават "глухи" за институциите, сблъскали сте се с проблеми или пък сте станали свидетели на интересна история, която искате да разкажете.
Вече има как – на специална платформа в сайта на БНР очакваме вашите снимки, видеа и кратко описание.
Пишете ни на "Подай сигнал", а нашите репортери ще направят проверка и ще разкажат в ефира на БНР, ще го покажем във "Вашият сигнал" на сайта ни и в социалните мрежи.
Етнографският комплекс "Етър" край Габрово е домакин на 4-тата национална научна конференция на тема "Храна". Кулинарно изложение ще представи различни традиционни ястия.
Над 50 научни доклада по темата за обредната и обикновената храна ще бъдат представени по време на двудневната национална конференция. Предмет на няколко от разработките са чужди кухни като еврейската и руската. Други изследвания са посветени на традиционните габровски ястия, на сладкото от цветовете на Казанлъшката роза, а един от докладите разказва за софрата на българина, според чуждите пътешественици.
В сборник ще бъдат събрани трудовете на участниците в конференцията, учени и музейни специалисти от цялата страна. Съпътстваща проява е изложението с традиционни за българина храни. Кулинари от Габровско и Исперих ще приготвят качамак и други ястия, познати от миналото.