Вашите сигнали остават "глухи" за институциите, сблъскали сте се с проблеми или пък сте станали свидетели на интересна история, която искате да разкажете.

Вече има как – на специална платформа в сайта на БНР очакваме вашите снимки, видеа и кратко описание.

Пишете ни на "Подай сигнал", а нашите репортери ще направят проверка и ще разкажат в ефира на БНР, ще го покажем във "Вашият сигнал" на сайта ни и в социалните мрежи.

Германия иска ускорено приемане на новата единна система за бежанците в ЕС

Томас де Мезиер
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Новата единна система за даване на бежански статут в ЕС да бъде приета до година и половина, поиска вътрешният министър на Германия Томас Де Мезиер, на срещата на министрите от страните-членки в Люксембург:

Сегашната система се оказа практически негодна по време на миграционната криза. Приветстваме предложенията на Еврокомисията за промени в регламента от Дъблин и искаме тяхното одобрение възможно по-скоро. Вече всички разбират, че нито една страна не може сама да се справи с миграционната криза, без това да повлияе на друга държава.

Предлаганият законодателен пакет въвежда постоянно действащ механизъм за задължително разпределение на бежанци по квоти между държавите, в случай, че някоя от тях бъде внезапно атакувана от голям брой мигранти.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!