Вашите сигнали остават "глухи" за институциите, сблъскали сте се с проблеми или пък сте станали свидетели на интересна история, която искате да разкажете.

Вече има как – на специална платформа в сайта на БНР очакваме вашите снимки, видеа и кратко описание.

Пишете ни на "Подай сигнал", а нашите репортери ще направят проверка и ще разкажат в ефира на БНР, ще го покажем във "Вашият сигнал" на сайта ни и в социалните мрежи.

От догодина млади предприемачи ще имат достъп до финансиране за стартиращ бизнес

Снимка: архив
От догодина хората до 29-годишна възраст ще имат възможност да получават нисколихвени кредити за откриване на микро и средни предприятия, съобщи социалният министър Зорница Русинова. Средствата са осигурени от Програмата за развитие на човешките ресурси, а за всеки заем са предвидени между 5 хиляди и 50 хил. лева:

Сумата, която е отделена, е 12,5 милиона лева, и е насочена към възможности да се подкрепят инициативни младежи, които или имат компания, която вече оперира две години на пазара, или тепърва стартират бизнес. До голяма степен ние покриваме риска, затова те ще бъдат много нисколихвени, много под пазарните лихви.

Социалният министър представи възможностите за младежка заетост и стажантските програми пред студентите на Университета за национално и световно стопанство.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!