Вашите сигнали остават "глухи" за институциите, сблъскали сте се с проблеми или пък сте станали свидетели на интересна история, която искате да разкажете.

Вече има как – на специална платформа в сайта на БНР очакваме вашите снимки, видеа и кратко описание.

Пишете ни на "Подай сигнал", а нашите репортери ще направят проверка и ще разкажат в ефира на БНР, ще го покажем във "Вашият сигнал" на сайта ни и в социалните мрежи.

Благотворителният базар на Международния женски клуб се провежда в София

| обновено на 04.12.16 в 12:39
Снимка: БТА

Традиционният благотворителен базар на Международния женски клуб отвори врати в София.  На десетки щандове са представени различни култури и традиции, като наред с националната кухня, събитието демонстрира различни обичаи, произведения на приложните изкуства, музика, сувенири и аксесоари.

Деца от столични училища са украсили сурвачки, които са част от българският щанд на благотворителния базар.

Представителката на Ливан накратко изброи какво може да открият посетителите на щанда на нейната страна:

Традиционни храни на ливанската кухня, сувенири, имаме томбола, която е с много хубави награди, всякакви вкусотии от Ливан - табуле, имаме сандвич "Шиш таук", имаме всякакви тестени неща - със спанак, със сирене, със захар, с месо.

Ливанската кухня се харесва на българите, смята още ливанката и допълва:

Все повече и повече хора има на нашия щанд, хората много харесват нашата кухня, даже питат и за рецепти.

От Словакия също са подготвили вкусни изненади и интересни сувенири:

Щандът на Словакия предлага различни продукти за хапване, за пийване, ръчно изработени играчки, коледни топки, стъклени, традиционна алкохолна напитка, която се нарича "Татрански чай". Като за самата Коледа, за разлика от България, словаците готвят пълнен шаран, не го правят на Никулден.

Тази година патрон на инициативата е националният ни отбор по художествена гимнастика. Със събраните средства ще се помогне на хора в нужда, обясни Мария Илиева от Международния женски клуб:

Помагаме на жени в неравностойно положение, претърпели насилие, деца, които са  в социални домове, инвестираме в стипендии за сираци и полусираци, помагаме на възрастни хора, които живеят в отдалечени места и нямат възможност да имат достъп до медицинска грижа. Помагаме също така на бедни хора в София и Варна с топла кухня за бедни, която  вече години наред функционира. През годините работим усилено срещу рака на гърдата като финансираме безплатни изследвания.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!