Вашите сигнали остават "глухи" за институциите, сблъскали сте се с проблеми или пък сте станали свидетели на интересна история, която искате да разкажете.

Вече има как – на специална платформа в сайта на БНР очакваме вашите снимки, видеа и кратко описание.

Пишете ни на "Подай сигнал", а нашите репортери ще направят проверка и ще разкажат в ефира на БНР, ще го покажем във "Вашият сигнал" на сайта ни и в социалните мрежи.

Стотици деца от Смолян са били част от Младежкия православен център „Чисти сърца“

| обновено на 08.04.18 в 11:00
Снимка: "Чисти сърца" - личен архив



Стотици деца от Смолян са били част от Младежкия православен център „Чисти сърца“ към катедралния храм „Св. Висарион Смоленски“ от създаването му. Ролята на екипа учители е била да научат децата, че съществуването на земята е простичко - да се обичаме, да правим добро, а това ще спаси света. Възможно ли е 14-годишно дете да осъзнае вярата до такава степен и да узрее, за да се изповяда пред свещеник?

Николина Жекина разказва, че всичко се случва заради децата, екипът и родителската подкрепа:

„Аз мисля, че когато човек се захване с Божии дела, изпитанията са много по-големи и нещата не се подреждат много лесно. Въпреки всичко за няколко години успяхме да завладеем сърцата на много деца в Смолян. Участваме в много конкурси. 15 деца пеят за пореден път на международния конкурс „Осанна във висините“. Мисията да градиш една детска, човешка душица, с Божията помощ, да покажеш в този забързан и объркан свят, че съществуването на земята е простичко. Трябва да се обичаме, да правим добро, това ще спаси нас, ще спаси и света ни. Много е трудно за разбиране от детските душици, защото за съжаление това е нещо, което не се говори. В много семейства това е тема табу. Прекъсната е нишката от поколенията от тогава, когато в двора на всяка църква е имало училище и просветата е вървяла заедно с религията, така както трябва да бъде и днес.“




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!