Вашите сигнали остават "глухи" за институциите, сблъскали сте се с проблеми или пък сте станали свидетели на интересна история, която искате да разкажете.

Вече има как – на специална платформа в сайта на БНР очакваме вашите снимки, видеа и кратко описание.

Пишете ни на "Подай сигнал", а нашите репортери ще направят проверка и ще разкажат в ефира на БНР, ще го покажем във "Вашият сигнал" на сайта ни и в социалните мрежи.

Пет са предложенията за нови членове на КЕВР

Депутатите ще трябва да избират нови членове на Комисията за енергийно и водно регулиране от общо 5 предложения. От тях само две номинации са на нови лица.

Трима от предложените - Ремзи Осман, Георги Златев и Александър Йорданов, бяха в състава на регулатора, но отпаднаха при жребия, теглен в началото на месеца по процедурата за обновяване на КЕВР. Новите кандидатури са Пенка Трендафилова, предложена за комисар във водния сектор, и Евден Николов, номиниран за комисар в областта на енергетиката. Един от тях ще отпадне, тъй като овакантените след жребия места са само четири. Кандидатите ще бъдат изслушани първо в енергийната комисия, а после одобрени след гласуване в пленарна зала.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!