Вашите сигнали остават "глухи" за институциите, сблъскали сте се с проблеми или пък сте станали свидетели на интересна история, която искате да разкажете.
Вече има как – на специална платформа в сайта на БНР очакваме вашите снимки, видеа и кратко описание.
Пишете ни на "Подай сигнал", а нашите репортери ще направят проверка и ще разкажат в ефира на БНР, ще го покажем във "Вашият сигнал" на сайта ни и в социалните мрежи.
Българско сдружение от наши и международни компании в хранително-вкусовата промишленост оправдаха наличието на двойни стандарти при храните с различните вкусове на европейците. Сдружение "Храни и напитки" беше учредено, за да обедини индустрията и да защитава интересите на потребителите.
“Сдружението бе създадено от 11 компании от хранително-вкусовата промишленост с намерението постепенно да приобщи и останалите за да представлява бранша и да работи в интерес на потребителите", обяви изпълнителния директор Яна Иванова:
“Почти всички наши членове работят и имат планово за развитието на своите продукти в посока на намаляване на солта, постепенно намаляване редуциране на захарта, постепенно редуциране на мазнините, но това не е нещо, което може да стане за един ден. Това е един по степен процес в което нашите компании са поели ангажимента да направят продукциите си все по- здравословно“.
А двойните стандарти при храните Иванова обясни така:
“Вкусовете на хората и на нациите са различни, едни нации обичат по-солено, едни обичат по-сладко, едни по-кисело. Ако има разлики в някои рецепти, те са родени от желанието ни да се съобразим с вкусовите навици на клиентите в стремежа ни да използваме местни доставчици, местни суровини и понякога се получава разлика в рецептата“.