Вашите сигнали остават "глухи" за институциите, сблъскали сте се с проблеми или пък сте станали свидетели на интересна история, която искате да разкажете.

Вече има как – на специална платформа в сайта на БНР очакваме вашите снимки, видеа и кратко описание.

Пишете ни на "Подай сигнал", а нашите репортери ще направят проверка и ще разкажат в ефира на БНР, ще го покажем във "Вашият сигнал" на сайта ни и в социалните мрежи.

18 разрешителни за работа на непълнолетни са издадени в Кюстендил

архив
Снимка: БГНЕС

18 разрешителни е издала инспекцията по труда в Кюстендил на непълнолетни за работа през лятната ваканция. Както всяко лято младежите ще работят като сервитьори и бармани, но има желаещи да работят и в производството, съобщава кореспондентът ни Кирил Фалин: 

Желаещите да работят през ваканцията момчета и момичета ученици се увеличават и се очаква до септември издадените разрешителни да надминат 50 при 44 издадени м.г. Има и запитване от семейство от Сапарева баня дали 17-годишният им син може да започне да работи като спасител на един от плажовете с басейни в курортния град. Оказва се, че тази професия не може да се практикува от непълнолетни. 

Вероятно ще има кандидати и за работа в производството - м.г. ученик се хвана през ваканциите в цех за шиене на конфекция за износ. 15-годишните пък могат да работят в шоупрограми или в шоубизнеса.  Инспекцията прави постоянни проверки, санкциите при нарушения са сериозни, каза директорът на инспекцията по труда инж.Валентин Златински.

За неспазване на изискванията на кодекса на труда по отношение на наемането на непълнолетни са предвидени санкции от 1500 до 15000 лева. Инспекцията по труда изпраща и сигнал за извършено престъпление. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!