ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Лошото време продължава да създава проблеми в Италия

Снимка: ЕПА/БГНЕС

В резултат на непрестанните дъждове остава критично положението в северозападната италианска област Лигурия. Пострадали няма. Ситуацията е същата и в област Емилия-Романя, където край град Модена преля реката Секия. В Алпите, над град Биела, се издирват двама скиори, засипани от лавина. 

Усложнява се ситуацията с железопътния транспорт от Генуа към Рим и Френската ривиера. И в двете посоки има свлачища. Едното от тях, което доведе до дерайлиране на бързия влак Милано - Вентимилия, продължава да се движи. Откъснала се от вила тераса е надвиснала над влака, който поради постоянното движение на земната маса, може да падне в морето. Възобновяването на железопътната връзка в този участък на област Лигурия зависи от изхода на спасителните дейности относно дерайлиралата композиция, които се оказват сложни. 

В област Емилия-Романя, край Модена, река Секия заля ниви, пътища и домове и се наложи оказване на помощ с хеликоптер. Повишено е нивото на реката Панаро при трасето на скоростната жп линия в участъка Милано - Болоня. Наводнения има и в област Тоскана. Поради силния вятър е спряна фериботната връзка между Неапол и островите в едноименния залив.

Метеорологичната картина на Апенинския полуостров включва още обилен снеговалеж в Алпите, където в Кортина Дампецо беше отменено състезание от световната купа по ски алпийски дисциплини, докато в равнинните части температурите за сезона са високи. Метеоролозите смятат, че зимата в Италия ще настъпи в края на януари.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!