ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Запорираха сметките на болницата в Петрич заради дългове

Снимка: БГНЕС

Сметките на болницата в Петрич бяха запорирани заради неразплатени задължения за над 2 милиона лева към фирми доставчици на лекарства и консумативи. Четирима лекари и осем медицински сестри депозираха предизвестия за напускане, защото не са получили заплатите си от ноември.

Сериозните дългове са натрупани през последните пет години. Към две от фирмите доставчици доскоро не е имало никакви разплащания, което ги принуждава да блокират сметките на болницата. През декември миналата година са погасени задължения за над един милион и сметките са отблокирани. За резултата към момента от преговорите с фирмите разказва управителят на болницата доктор Борис Киров:

На едната фирма дължим още 390 хиляди, повече нищо ,тъй като опрощават наказателните лихви. На другата сме изплатили главницата и остават наказателните лихви, около 400 хиляди лева, които до 30-и ние ще водим преговори и тогава ще стане ясно какво опрощение ще има.

Според Киров предстои Общинският съвет да гласува нова финансова инжекция от местния бюджет към болницата:

Ние всички в болницата очакваме такова решение. Вчера имах и среща с кмета. Той ни дава уверение в неговата подкрепа.

Директорът обаче посочи, че  проблемът със задържането на специалистите остава отворен.

За диализните сестри то е от онзи ден предизвестието с мотива, че като си получат заплатите, нямат претенции. При детските лекарки е малко по-различно, но водим преговори и вчера сме говорили с тях. Утре пак предстоят разговори. Правим всичко възможно да се измъкнем от кризата.

Предизвестието за напускането на четиримата лекари от детско отделение изтича тази неделя.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!