ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Отрова за животни е била разхвърляна на детска площадка в столичния квартал "Лозенец"

| обновено на 03.02.14 в 12:02
Снимка: БГНЕС

Отрова за животни е била разхвърляна на детска площадка в столичния квартал "Лозенец".

Полицията в София разследва инцидента, при който са умрели няколко домашни животни. Първият сигнал в столичната полиция е бил подаден още в средата на миналата седмица. Тогава мъж съобщил в Четвърто РУП, че кучето му е умряло след разходка в района на детска площадка на столичния булевард "Джеймс Баучър". В СДВР били подадени още подобни сигнали. Предстои да бъде извършена проверка.

Явор Гечев от фондация "Четири лапи" уточни, че най-често за отравяне на животни се използват инсектициди или стрихинин:

Миналата седмица има едно отровено домашно куче, преди това има още едно. Мисля, че е домашно, но междувременно има и други. Доколкото разбрах днес от хората, в квартала са 7-8 отровените животни. Това са само кучетата, отделно имало котки, гълъби и така нататък. Може да се каже, че това дори е и опит за терористичен акт, защото е разхвърляна една отрова и то на детска площадка, защото там има детска площадка, в която няма никаква гаранция кой ще я погълне. Това е градинката на водната кула, която всъщност е детска площадка.

От МВР твърдят, че ако при полицейските проверки бъде доказано наличието на отрова, по случая ще бъде образувано досъдебно производство.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!