ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Над 7 млн. лева получават общините в Търговищко от програмата за развитие на регионите

Снимка: БГНЕС

Над 7 милиона лева ще получат общините в Търговищка област от публичната инвестиционна програма "Растеж и устойчиво развитие на регионите". От петте общини в региона, най-голямо е финансирането за община Търговище.

Финансирането на предложените обекти е изключително важно за региона, тъй като с парите ще бъдат благоустроени жилищни квартали, изградени спортни и детски площадки, ремонтирани детски градини и общинския път Изворово-Омуртаг-Кьосевци-Стойново. Заместник-областният управител Румен Такоров обобщи, че общините Антоново и Опака са получили стопроцентово финансиране, но и не скри своето недоволство и поясни защо в община Попово е одобрен само един проект.:

Не съм доволен от това, че единственияй обект, който беше представила Областната администрация, а това е ремонт на път 3-74 Преслав-Търговище-Въбел-Дралфа, с искането за 5 400 000 лева, или това са 6 км улична мрежа на територията на град Търговище. Само единият обект е влязъл в програмата -  за 300-те хиляди, а този за 1 560 000 лв. не е допуснат, но и кметът на общината знае защо не е допуснат - заради проблеми с апликационните форми, които те представиха.

Изпълнението на проектите трябва да приключи до края на годината и ще бъде под постоянния надзор на Областната администрация.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!