ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

"България без цензура" ще преговаря за коалиция с ВМРО

Снимка: БГНЕС

Партията "България без цензура" и ВМРО започват официални преговори за коалиция за предстоящите избори за Европейски парламент. На специална пресконференция председателят на ВМРО Красимир Каракачанов обясни:

Ние връчихме на нашите колеги от "България без цензура" идейна платформа за водене на преговори за евентуално политическо споразумение, в което ние от страна на ВМРО сме описали основните идейни виждания, основните програмни неща, които трябва да бъдат разработени и заложени в една програма за общи действия. От страна на ВМРО идеята за тази коалиция е ясна. Тя трябва да има своя патриотичен облик, трябва да поставя националните интереси и приоритети в  този смисъл, в който ние 20 години ги защитаваме пред българското общество.

Николай Бареков изказа и своята позиция за програмата за общи действия:

Основно всичко това е подчинено на желанието ни да бъдем прозрачни. Много приятно е да установиш, че с един партньор си съвместим по редица основни приоритети, които има заложени в нашата идейно-политическа платформа и в платформата на колегите от ВМРО.
 
На пресконференцията стана ясно, че Бареков предлага за заместник-председател на партията бившия телевизионен водещ Росен Петров, който от снощи е част от "България без цензура".   




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!