ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Не спират проблемите в Италия заради лошото време

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Продължават дъждовете над Италия и обилният снеговалеж в планинските райони на страната. В град Пиза части на армията укрепват коритото на прииждащата река Арно. В алпийските зони на Бергамо са изолирани 1500 души, заради затрупани от сняг пътища. 

От огромната влага не издържаха антични зидове в Рим, сгради се срутиха в Казерта, във Флоренция от историческа сграда в центъра на града падна каменен герб, който рани един минувач.

Прииждат отново реките в различни северни и централни области на страната. Неизчислим е броят на свлачищата и различните последствия от тях по цялото протежение на Апенинския полуостров. Изключително сериозна е ситуацията в областите Лацио и Тоскана, за които Гражданска защита ще поиска от правителството да обяви извънредно положение. 

Снегът създава сериозни проблеми за транспорта и връзката със селища в алпийската част на Италия. Прогнозите предвиждат лошо време и през следващите четири дни. Заради южния вятър температурите по Адриатическото крайбрежие ще достигнат 18-20 градуса.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!