ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Само 10 от общо 120-те задържани вчера протестиращи са все още в арестите на пловдивските районни управления на полицията

Снимка: БГНЕС

Само 10 от общо 120-те задържани вчера протестиращи са все още в арестите на пловдивските районни управления на полицията, съобщи директорът на Областната дирекция на на МВР Пламен Узунов. Той уточни, че срещу всички тях са образувани бързи полицейски производства.

Спрямо петима от задържаните е приложен Законът за дребното хулигантство, а прокуратурата трябва да прецени дали на останалите да бъде наложена мярка за задържане до 72 часа. Шестима от протестиращите и един полицай пострадаха при сблъсъците на булевард "Цар Борис Трети Обединител" в близост до централата на ДПС.

Днес районът на джамията продължава да се охранява от полицията. Още не са сменени изпочупените стъкла на втория етаж, но сладкарницата на първия е отворена за посетители. Протестът в Пловдив беше организиран от Националното сдружение на футболните агитки и в него се включиха и граждани от Карлово и от други населени места, където Главното мюфтийство има имотни претенции. В съобщение до медиите, полицията и прокуратурата обвиниха кмета Иван Тотев, че въпреки настояванията им не е прекратил протеста навреме.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!