ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Матео Ренци получи доверието и на Камарата на депутатите

Снимка: ЕПА/БГНЕС

След Сената, Долната камара на италианския парламент също даде вот на доверие на правителството на Матео Ренци. Целта му е да управлява до края на мандата през 2018-а година. С 378 “за” срещу 220 “против” Камарата на депутатите гласува доверие на най-младото в историята на Италия правителство. Така след положителния вот в Сената кабинетът на премиера Матео Ренци получи възможност да управлява. Основните точки в програмата му засягат финансиране на обществената администрация, осигуряване фондове за малкия и средния бизнес, намаляване на данъка върху доходите, инвестиране в трудовата заетост, културата и образованието. Трябва да се извършат редица законодателни и икономически реформи и не на последно място, да бъде приет нов Изборен кодекс. 

Вотът на доверие съвпадна с отчет на Европейската комисия. Според него Италия бележи растеж колкото Гърция и по-малко от Испания и през настоящата година брутният вътрешен продукт от предвидените 0,7% ще бъде 0,6% - един спад, срещу който правителството на Матео Ренци трябва да вземе спешни мерки. В отговор на това премиерът заяви:

Ние искаме една Европа, в която Италия не трябва да получава напътствия какво да прави, тъй като тя дава голям принос в ЕС и без Италия няма Европа.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!