ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Патриарх Неофит ще отслужи молебен по повод Трети март

 И тази година честването на Националния празник ще започне в православните храмове на страната.

В  Храм-паметника „Св. Александър Невски” ще бъде отслужено специално богослужебно последование, по време на което Негово Светейшество Българският патриарх Неофит и духовенството ще възпоменат Царя Освободител и всички руски, румънски, финландски, украински, белоруски воини, както и български опълченци, загинали за Освобождението на страната ни в Руско-турската освободителна война. Ще бъдат отправени и благодарствени молитви към Бога за великия дар на свободата след петвековно чуждо иго и ще бъде изпросено Божието благословение за благопреуспяването на българския народ.

Това богослужебно последование е съставено по решение на Св. Синод специално за случаите, когато, както тази година, Националният празник 3 март се пада в първата седмица на Великия пост, когато не се разрешават заупокойни служби. 

След последованието, под празничното биене на камбаните на Патриаршеската катедрала, в литийно духовенството и миряните, начело с  Патриарх Неофит, ще се отправят към паметника на Царя Освободител, където ще поднесат венец и цветя. 

Митинг шествие по повод Националния празник организира партия Атака днес от 11,30 часа от Националния дворец на културата до  Катедралния храм "Св. Александър Невски".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!