ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Пловдивският окръжен съд постанови 20 години затвор на мъж, който преди година преби до смърт таксиметров шофьор

Пловдивският окръжен съд постанови 20 години затвор на мъж, който преби жестоко преди година таксиметров шофьор, починал по-късно в болница. Осъденият Александър Скръчков ще изтърпява наказанието при първоначален строг режим и ще трябва да заплати на близките на жертвата 230 хиляди лева за претърпените от тях неимуществени вреди. 

При инцидента, станал през нощта на 25-и май 2013-а година, Александър Скръчков в пияно състояние нападнал таксиметровия автомобил на Методи Гачев. До пререканието се стигнало тъй като той не искал да се отмести, за да премине колата в една от тесните улички на квартал "Капана" в центара на града. Последвал побой, при който Скръчков нанесъл множество удари по главата и по тялото на шофьора. Свидетели на случилото се станали приятелят на нападателя, с когото той се прибирал, и клиентка, която пътувала в таксито. Те не могли да предотвратят побоя, а разгневеният мъж избягал, тъй като разбрал, че към мястото са се отправили колеги на пострадалия и дежурен екип на полицията.

Нападателят е бил задържан по-късно в дома си, а тежко раненият таксиметров шофьор е откаран в болница, където въпреки усилията на лекарите починал след няколко дни. 

Наложената на Александър Скръчков присъда от 20 години лишаване от свобода подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред Пловдивския апелативен съд.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!