ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

ВКС ще наблюдава разследването на инцидента в Лясковец

Снимка: БГНЕС

Разследването срещу мъжа от Лясковец, който застреля полицай и рани други трима, ще се наблюдава от отдел "Специализиран" във Върховната касационна прокуратурата. 

От държавното обвинение съобщиха подробности около искането на Районната прокуратура в Горна Оряховица от 10-и февруари 2012-а година за задължително настаняване в лечебно заведение на стрелеца Петко ПетковСлед като съдът постановил принудително довеждане на мъжа, на 15-и март 2012-а година е била планирана специална операция с участието на "баретите" и Института по психология на МВР за задържането му. По разпореждане на главния секретар на МВР тогава Калин Георгиев операцията не е била реализирана и в края на месеца делото е било прекратено. 

На 16-и октомври 2013-а година прокуратурата в Горна Оряховица е образувала ново досъдебно производство срещу Петко Петков, този път, че притежава незаконно оръжие. Преди два дни Районната прокуратура в Горна Оряховица е била уведомена за подадения сигнал от Николай Кожухаров, директор на училището в Лясковец, че Петков е отправил заплахи за физическа разправа с него и с децата. Взето е било решение от съда в Горна Оряховица за обиск в дома му. Предвид събраните данни за емоционалното и психическото състояние на мъжа, е била оценена високата степен на риск и необходимостта от провеждане на спешни действия. Така в операцията са били включени служители на реда и Отряда за борба с тероризма и тази сутрин е бил атакуван домът на Петков.

От Окръжната прокуратура във Велико Търново вече е образувано досъдебно производство срещу мъжа за убийството на полицейски служител. Провеждат се интензивни следствени действия, разпитват се свидетели и се извършват огледи на местопроизшествието.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!