ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Арестът на Дарко Шарич стана водеща новина за сръбските медии

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Новината за ареста на най-известния сръбски наркотрафикант Дарко Шарич се превърна в основна за електронните медии в западната ни съседка.

На пресконференция днес в сградата на сръбското правителство правосъдният министър на страната Никола Селакович обяви, че издирваният от четири години наркобос сам се е предал, след като е разбрал че е открит от специалните служби в региона на Латинска Америка. С цел да бъдат избегнати жертви при ареста, правосъдният министър на Сърбия заяви, че е било предложено на Шарич да се предаде сам. Освен ЦРУ и ДЕА в издирването на сръбския наркотрафикант са били включени и специалните служби на Сърбия, както и на още няколко западноевропейски държави.

Министър Селакович не пожела да каже къде се е предал Дарко Шарич. Сръбският наркобос бе издирван от 2010 година, когато по време на обща операция на ЦРУ, ДЕА и сръбската БИА в Уругвай беше задържана пратка от близо три тона наркотици. По-късно през същата година той бе заподозрян, че е искал ликвидацията на високопоставени сръбски политици, сред които тогавашния президент Борис Тадич и вицепремиера и вътрешен министър Ивица Дачич.

Лидерът на спечелилата преди два дни предсрочните парламентарни избори в Сърбия партия Александър Вучич, който е и вицепремиер и пряко наблюдаващ сръбските специални служби, обяви по време на предизборната кампания, че очаква ареста на Дарко Шарич. По думите му, той щял да осветли връзките между организираната престъпност в западната ни съседка и политиците.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!