ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Сливен празнува победата на Стария бряст в конкурса за Европейско дърво на 2014-а година

Снимка: sliven.bg

Днес Сливен празнува победата на Стария бряст в конкурса за Европейско дърво на 2014-а година. Хилядолетното дърво спечели конкурса с над 77 хиляди гласа и води с над 40 000 пред втория в надпреварата. Наградата беше връчена официално на 19 март в Европейския парламент в Брюксел. Кметът Кольо Минев представи пред гражданите статуетката на първенеца в конкурса за европейско дърво на годината и поздрави Сливен и България с победата на Стария бряст:

Едно признание за нашето най-обичано дърво в Европа. Ще продължим да се грижим за него като символ на доброто, символ на любовта.

Победата над националните първенци на 10 европейски държави бе постигната с подкрепата на българите у нас и по света, основателно припомни общинският съветник Иван Иванов:

Радвам се, защото Сливен обедини българите не само в България, а и по целия свят.

Сред гостите на Сливен беше организаторът на гласуването на таврийските българи, преподавателката в Мелитополския педагогически университет Наталия Краско:

Наистина, Старият бряст, според мен, това е дървото, което най-заслужено трябва да спечели. Честито на Стария бряст.

Мотивите за празника на председателя на местния парламент Мария Григорова:

Голямо удовлетворение от това, че дървото ни обедини. Видяхме, че в едно размирно време може една кауза да ни направи съпричастни и да бъдем заедно.

Празникът завърши с хоро под Европейското дърво на годината.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!