ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Съдят Вальо Топлото отначало след отменена присъда

| обновено на 25.03.14 в 16:02
Снимка: dnevnik.bg

Бившият директор на "Топлофикация - София" Валентин Димитров отново застана пред Софийския районен съд по обвинение във валутни и данъчни престъпления. През 2008-а година той беше осъден по това дело на пет години затвор, но Софийският градски съд отмени присъдата и процесът се оказа отново в началото. 

Продължителният период на движение на процеса между инстанциите се оказа проблем и за вещите лица, работили по случая преди близо осем години. Някои от тях вече не живеят в България, а други са сменили професията си и не искат да свидетелстват пред съда. 

Според адвоката на Димитров Венцислав Дудуленски проблемите пред всички дела срещу клиента му се коренят в 2006-а година, когато прокуратурата е разделила изкуствено делата, макар че от Валентин Димитров се търси една и съща сума. Дудуленски беше категоричен, че представлява доказателство за бавно правосъдие.

На г-н Димитров му е изключително тежко, защото 8 години да се връщат делата в начална фаза не е никак приятно. Реално това е една присъда изтърпяна. Както се вижда, без да го казвам аз, съдът го казва, че е по вина на прокуратурата. Нищо не е разследвано както трябва, не са повдигнати както трябва обвиненията. Не е клиширана фраза. Това затруднява и защитата. Ние не знаем в нито един процес срещу какво да се защитаваме, което е много опасна тенденция, каза адвокатът.

В отговор на журналистически въпрос Дудуленски поясни, че това дело няма нищо общо със съмненията за завишавани сметки.

Въобще никъде не е изскочило доказателство за някакви липси и щети в "Топлофикация". Напротив. Периодът, за който се разследва г-н Димитров и го съдят, е най-успешният за "Топлофикация" от цялата му история. Единствено в този период има финансова печалба. А в момента има 1 милиард задължения, доколкото зная, обясни Дудуленски.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!