ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Сигнал за бомба до маршрута на Обама вдигна на крак полицията в Брюксел

| обновено на 26.03.14 в 13:00
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Сигнал за бомба в близост до маршрута на американския президент Барак Обама вдигна на крак полицията в Брюксел. Подозрителен пакет, намерен в автобус на градския транспорт, доведе до отцепване на широк периметър в близост до един от централните брюкселски булеварди.

Няма официална информация за маршрута на Барак Обама, но според местните медии кортежът му е трябвало да премине именно по този булевард, на път към военното летище "Мелсбрук". По-късно Обама излетя безпрепятствено от там с хеликоптер и пристигна във военното гробище в град Варегем, където са погребани 368 американци, загинали по време на Първата световна война.

Междувременно в Брюксел, в района, където беше намерен подозрителният пакет, в момента работят служители на Специализираното звено по обезвреждане на експлозиви. Все още няма никакви данни дали наистина пакетът съдържа взривно вещество. В близост се намира основно училище. Учениците са били заведени в помещение в задната част на сградата, по-далече от мястото, където е автобусът.

При пристигането на Барак Обама снощи за кратко беше преустановен дори въздушният трафик над Брюксел, за да се гарантира максимална сигурност на президентския самолет. Очаква се това да стане и тази вечер при отпътуването на президента от Белгия.

Преди това той ще трябва да се върне обратно в Брюксел, където по-късно днес му предстоят срещи с председателите на Европейската комисия и Европейския съвет и с генералния секретар на НАТО. Щабквартирата на Алианса също се намира в района, в който беше намерен подозрителният пакет.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!