ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

В Пловдив стартират международните изложения "Винария" и "Фудтех"

Снимка: БГНЕС
От днес до 5-и април в Пловдивския панаир ще се проведе Международната изложба за лозарство и винарство "Винария". В изложението участват български изби и производители на висококачествени вина от Франция и Италия, които имат дългогодишни традиции в напитките с контролирано наименование за произход. За първи път ще бъдат представени португалски вина.

В съпътстващата програма на "Винария" ще се състои и блиц курс за начинаещи дегустатори, а тази вечер ще бъдат обявени и победителите в Международния конкурс за вина и спиртни напитки. В надпреварата се включиха 51 фирми, от които 37 чуждестранни.

Организаторите на изложението отчитат, че тази година се е увеличило участието на компании, предлагащи нови технологии и техника, което се коментира като знак, че е нараснало търсенето на инвестиционни стоки във винарството и лозарството.

Паралелно с "Винария" в Пловдивския панаир ще се проведе и Международната изложба, свързана с хранителната индустрия "Фудтех".

Членовете на Асоциациите на млеко- и месопреработвателите ще представят нови съоръжения и тенденции, включително в областта на опаковките. Водеща тема на изложението са здравословните и висококачествени храни.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!