ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Високо напрежение около турско-сирийската граница

Снимка: БГНЕС
Високо остава напрежението около турско-сирийската граница, след като турски Ф-16 свалиха сирийски военен самолет миналата седмица. Турски източници съобщават, че не минава ден без военни инциденти по границата.

Турски изтребители Ф
-16, патрулиращи по границата, са били проследени вчера от радари на сирийските ракетно-зенитни комплекси, които блокирали за кратко ракетните им системи. Преди това три сирийски минометни снаряда бяха изстреляни от сирийска територия срещу турския пограничен окръг Хатай. Една жена беше ранена от снаряд, който падна върху местната джамия. Турската армия е открила насрещен огън по сирийските позиции.

В същото време турски кореспонденти съобщават, че продължават боевете между сирийската армия и бунтовниците за град Кесеб, които се водели буквално на няколко километри от границата с Турция. Сирийската армия е струпала много войски, за да отнеме контрола на Кесеб от бунтовниците.

Твърди се, че на турските пилоти е заповядано да ударят всеки сирийски самолет, който се опита да навлезе в турското въздушно пространство, както миналата седмица беше свален сирийският Миг-23, а турските Ф-16, които патрулират около границата, излитали, натоварени с бомби.
Турски ракетни установки "Торос" били разположени край границата, а също и спецчасти от т. нар "бордо барети" и командоси за подводни действия.

 

 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!