ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Делото срещу Волен Сидеров за хулиганство и посегателство над полицай вече е в съда

| обновено на 09.04.14 в 18:37
Снимка: БГНЕС

Делото срещу Волен Сидеров за хулиганство и посегателство над полицай вече е в съда. Това става три месеца след скандала на летище Варна между лидера на "Атака" и негови съпартийци, и пътници от вечерния полет София-Варна.

Сидеров е обвинен както за действията си на борда на самолета, така и за тези на земята. Обвиненията са за три деяния, квалифицирани от прокуратурата като непристойни, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, както и отличаващи се с изключителен цинизъм и дързост и със съпротива срещу орган на властта.

Първото обвинение е за скандал и обидни реплики към френска гражданка. Второто е, че при извозването на пътниците от борда на самолета до летищния терминал Сидеров е крещял, блъскал и се опитвал да ритне и удари пътника Димитър Бахнев. Третото е, че в зоната на летищния терминал и на паркинга на Варненското летище е крещял и отправял обидни реплики и квалификации към органите на полицията.

Националистът отива на съд и за това, че отново на летище Варна е причинил на намиращия се на работа полицейски служител Костадин Колев лека телесна повреда в областта на лявата скула чрез удар с юмрук.

Ако бъде признат за виновен, лидерът на "Атака" е заплашен от затвор до пет години заради хулигантство, отличаващо се с изключителен цинизъм и дързост и съпротива и посегателство над полицай. Това припомняне на предвиденото от закона наказание беше специално коментирано от Магдалена Ташева, която безапелационно застана зад лидера си: 

ГЕРБ не за първи път си служи с подобно политическо интригантство. Въобще не се притесняваме, вярваме и нямаме друг начин, освен да вярваме в българския съд. Те много добре знаят, че и Волен Сидеров, и всички наши колеги, които са пътували в този самолет, в крайна сметка ще бъдат оправдани. Но решението на съда ще излезе много след евроизборите. Целта е сега да се направи клеветническата кампания срещу "Атака", та дано тя да отнеме някакви гласове. 

Сега на принципа на случайното разпределение трябва да бъде определен съдията от СГС, който ще гледа делото. Негова ще е преценката да насрочи ли първото съдебно заседание или да върне на прокуратурата обвинителния акт, ако в него има процесуални нарушения.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!