ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Евроскептиците в Европа са по-единни, отколкото мнозина смятат, сочи изследване

Автор:
Снимка: БГНЕС

Евроскептиците в Европа са по-единни, отколкото мнозина смятат, показва проучване, цитирано от Ройтерс. Според направените в него констатации, ако антиевропейските партии се представят добре на изборите през май, както се очаква, те имат шанс да изградят силен съюз.

Евроскептичният вот не се свежда само до отделни въпроси като миграцията или евроинтеграцията, каза Мартейн Ламперт, директор на изследванията в холандската социологическа агенция "Мотивекшън интернешънъл", която е автор на изследването, обхванало над 10 000 души.

Като цяло евроскептиците са по-склонни да са радетели за традиция, организираност и подчинение, отколкото средностатистическите избиратели, съгласявайки се, че хората с прекалено много свобода са склонни да злоупотребяват с нея и че светът се променя прекалено бързо и прекалено често.

Що се отнася до конкретни тревоги, евроскептиците са по-разтревожени за имиграцията, престъпността и сигурността, отколкото средностатистическите избиратели, но са по-малко загрижени за заетостта и околната среда. Те също така се противопоставят в по-голяма степен на високите заплати, културата на бонусите и спасяването на банки от правителства, отколкото редовите избиратели.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!