ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Заместник-кметът на Плевен задържан за подкуп

| обновено на 23.04.14 в 17:06
Снимка: http://pleven.bg

Заместник-кметът на Плевен Алексей Зелов е задържан за 72 часа по обвинение, че е поискал подкуп в размер на 4 000 лева. От прокуратурата уточняват, че Зелов е  руски гражданин, със статут на постоянно пребиваващ чужденец у нас. Той е задържан в момент на получаване на парите в рамките на операция на Държавната  агенция „Национална сигурност”, ръководена от Софийската градска прокуратура. От съда ще бъде поискано Алексей Зелов да бъде оставен за постоянно в ареста, съобщиха от държавното обвинение.

Общината в Плевен днес отново работеше, след като вчера проверка на ДАНС спря работата й с граждани. Охраната обаче не допускаше вътре журналисти. 

Кметът Димитър Стойков днес не беше на работното си място, но кабинетът му и този на неговия заместник Алексей Зелов не бяха запечатани. 

Председателят на общинския съвет Дарин Ангелов потвърди, че снощи пред кабинетите на двамата е имало служители на ДАНС. По думите на председателя на комисията за бюджет и финанси Мартин Митев, Зелов бил перфектен професионалист. Срещу него до момента не са постъпвали сигнали. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!