ПОДКРЕПЯТЕ ЛИ ДА МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСУВА И ДИСТАНЦИОННО ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ ПРИ ПРОИЗВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИТЕ И РЕФЕРЕНДУМИТЕ?

Разискват на конференция позицията на България в Информационното табло на Европейския съюз в областта на правосъдието

Вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова откри днес конференция на тема „България в Информационното табло на Европейския съюз в областта на правосъдието“. Форумът се организира от Институт „Отворено общество“.

Информационното табло на Европейския съюз в областта на правосъдието е информационно средство, което обобщава и популяризира обективни и сравними данни за качеството, независимостта и ефикасността на правосъдните системи във всички държави членки и има за цел да подпомага Европейския съюз и държавите - членки за постигане на по-ефективно правосъдие. То се изготвя в рамките на Европейския семестър - годишният цикъл на Евросъюза за координиране на икономическите политики на държавите членки, и разглежда само въпросите на гражданското и административното правосъдие. Основава се на предпоставката, че ефективните съдебни системи са фактор, който насърчава конкуренцията на пазара и от там - стимулира икономическото развитие и растежа.

За второто издание на Информационното табло, което беше публикувано от Европейската комисия преди месец, говорим с Иванка Иванова, ръководител на правната програма на "Отворено общество". Чуйте какво каза тя.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!